facebook

Enneagram önismereti tréning

Enneagram önismereti tréning

Iránytű önmagunkhoz

„Ki farag valaha bennünket egészre, ha nincs kemény vésőnk, hogy magunkat vésne,
ha nincs kalapácsunk, szüntelenül dúló, legfájóbb mélyünkbe belefúró fúró?”  (Babits Mihály)

Néha olyan érzés önmagunk felfedezése, mintha egy sűrű dzsungelben, felszerelés nélkül próbálnánk megtalálni a legjobb utat. Ilyenkor jól jön egy iránytű, amely segít kiigazodni az átláthatatlan növényzet egyszerre félelmetes és lenyűgöző világán. Az Enneagram olyan térkép, amely Enneagram tréningátfogó segítséget nyújt gondolkodási, érzelmi, viselkedési mintáink felfedezéséhez, mélyebb megismeréséhez. A keleti bölcseletet és a nyugati pszichológia ismereteit ötvözve vezet minket utunkon a teljesebb, egészségesebb élet felé.
Az Enneagram megközelítésében a személyiségünk nem egyéb, mint azok a mintázatok, amelyek a bennünk lévő lehetőségek közül leginkább belénk rögzültek. Felcseperedésünk során megtanultuk, milyen stratégiák, viselkedési, gondolkodási, érzelmi minták segítenek minket a legjobban és ezekben „szakértővé” váltunk. Lényegi természetünk azonban sokkal több ennél. Ha tudatosítjuk mintáinkat és újra kapcsoltba kerülünk valódi természetünkkel, akkor egy újfajta létezés bontakozik ki számunkra.
Ez a Lényeg már bennünk van, mint ahogy a szobor is benne van a márványban. Ezért az EnneagEnneagram tréningram szerint az önismereti út arról szól, hogy eltávolítsuk vagy fellazítsuk ránk ragadt félelmeinket, bemerevedett gondolkodási mintáinkat, megküzdési módjainkat. Éppen úgy, ahogy Michelangelo közelített szobraihoz: „Megláttam az angyalt a márványban és addig faragtam, míg ki nem szabadítottam.”
Sokan tartanak az Enneagramtól, mert első ránézésre egy személyiség-tipológia, amely kategóriákba szorítja az embert. Mi is így voltunk vele korábban. Hisszük, hogy minden ember sokkal egyedibb és színesebb annál, hogy keretekbe zárjuk. Közelebb kerülve hozzá azonban felismertük, hogy az Enneagram nem zár kategóriákba. Sőt, segít felülemelkedni berögződött mintáinkon, egyedi, megismételhetetlen módon használt automatizmusainkon.

Hasznos lehet számodra a program, ha:

  • szeretnéd jobban érteni saját magad és környezeted motivációit, életfolyamatait, mintázatait,
  • szeretnél segítséget kapni ahhoz, hogy felülemelkedj nehézségeiden és teljesebbé, egészségesebbé, boldogabbá, sikeresebbé tedd életed,
  • szeretnéd javítani kapcsolataid minőségét,
  • szeretnéd erősíteni mindennapi jelenlétedet, tudatosságodat,
  • szeretnéd megismerni az Enneagram megközelítését, amely egyszerre átfogó, gyakorlatias és színes,
  • szeretnél építő, támogató, kötetlen hangulatú csoportban fejlődni, tanulni, más emberekkel találkozni.


Tréner:
Pintér Zoltán

Időtartam:  2×1 nap (9.00 – 18.00)

Időpont: 2014. március 15-16

A Program díja: 44.000,-Ft (a díj tartalmazza az Áfa-t)

Helyszín: IntegrálStúdió (1117 Budapest, Karinthy Frigyes út 5 fszt.4.


LifeLearning Élményest az Enneagramról

Időpont: 2014. március 3. hétfő (18.00 – 21.00)

A program díja: 5000,-Ft (a díj tartalmazza az Áfa-t)

Helyszín:
IntegrálStúdió (1117 Budapest, Karinthy Frigyes út 5. fszt.4)

További részletek: Enneagram Élményest