facebook

Stresszkezelés tréning

Stresszkezelés tréning

"A stressz nem jár egyedül..."

„Az emberek fiatal korukban az egészségüket áldozzák a vagyonukra, aztán később a vagyonukat az egészségükre.”
                                                                                                         Részlet a „The Innocent Man” című filmből

A londoni Brit Múzeumban van egy asztal, amelyre annyi gyógyszert helyeztek el, amennyit egy átlag angol élete során elfogyaszt. Az asztal kb. 20 méter hosszú. 14.000 pirulának kellett elférni rajta.
Döbbenetes “pillanatfelvétel” életmódunkról, egészségünkről.
stresszkezelés tréningA stressz persze csak az egyik szereplő ebben, de nem véletlenül kap kiemelkedő figyelmet manapság. Szinte minden egészségügyi problémának közvetve vagy közvetlenül részese lehet stresszkezelésünk.

Ez azt jelenti, hogy mindenféle stressztől meg kéne szabadulnunk? Egyáltalán nem. Ahogy Selye János, a stressz kutatás kiemelkedő magyar származású alakja mondta: „Nem a stressz elkerülése a cél. Az olyan lenne, mintha az evést, a szerelmet, vagy a mozgást iktatnánk ki az életünkből.” stresszkezelés tréningStressz esetén szervezetünk csúcsteljesítményre vált, ezzel segít abban, hogy erősek, okosak, ügyesek legyünk. Így tudjuk a lehető legjobban megoldani az élet felmerülő kihívásait. A gond azzal van, ha ez állandósul. Szervezetünk elkezdi „felélni” magát, izom- és idegfeszültségeink állandósulnak, gyengül az immunrendszerünk, fáradékonyabbak, kedvetlenebbek leszünk. Először. Ha ezekre a jelzésekre csukva marad „fülünk”, súlyos betegségek alakulhatnak ki. Szív- és érrendszeri betegségektől, az emésztési zavarokon át a depresszióig, nagyon széles a skála.

stresszkezelés tréning„Láthatatlan” egészség

Bár a szervezetünk sokféle jelzést küld – ezért is hívták a rómaiak a betegséget úgy, hogy a „szenvedés bölcsessége” – mégis, sok minden rejtve marad addig, amíg valami igazán komoly dolog nem történik. Ezért nevezik gyakran a stresszt „csendes gyilkosnak”. Olyan helyeken okozhat károkat, kopásokat “láthatatlanul”, amelyekről sajnos nem kapunk vészjeleket, így különösen fontos stressz mintázataink tudatosítása.

Hogy ne a stresszkezelés legyen az újabb stressz…

stresszkezelés tréningTapasztalatunk szerint az egészség az a téma, amiről sokan tudjuk, hogy mit kéne tennünk, de még sem tesszük. Stresszünk optimalizálásában is az a legnehezebb, hogy életmódunk, szokásaink alappillérei kapcsolódnak hozzá. Tréningünk nem azzal kíván segíteni, hogy újabb nyomást helyez rátok, hátha erősebbek tudunk lenni, mint korábbi behatások. Olyan lehetőségek, erőforrások megtalálásban kívánunk segíteni, amely örömtelivé és élvezetessé is teszik a folyamatot. Hiszen ne feledjük, a stressz nem csak problémáink, hanem örömeink forrása is. Szerelem, játék, sikerélmény nem lenne stressz nélkül. Vagy ahogy maga Selye János mondta: „A stressz maga az élet.”
Ezért hiszünk abban, hogy az igazán hatékony stresszkezelés akkor valósulhat meg, ha a folyamatot örömtelivé tudjuk tenni magunk számára. Ennek elérésében kívánunk segíteni.

 Programunk hasznos lehet számodra ha:

– szeretnél többet tudni a stressz mechanizmusairól,
– szeretnél tudatosabbá válni személyes stressz mintázataid felismerésében,
– szeretnél megismerni minél több stresszkezelési lehetőséget, megközelítést,
– szeretnéd elsajátítatni azokat az eszközöket, amelyek a te személyiségedhez leginkább illeszkednek,
– szeretnél olyan rutinokat kialakítani, amelyek folyamatosan támogatnak az egészséges stressz szint fenntartásában,
– szeretnéd megtalálni stressz optimalizálásod legfontosabb erőforrásait,
– szeretnéd jobban kezelni a stressz mögött gyakran meghúzódó belső konfliktusokat,
– szeretnél egészségesebb életet élni.

Tréner: Pintér Zoltán

Időtartam: 1 nap

Időpont: várhatóan 2016-ban

A Program díja: 25.000,- Ft (a díj tartalmazza az Áfa-t)

Helyszín: IntegrálStúdió (1117 Budapest, Karinthy Frigyes út 5. fszt.4)